Bara trevliga kunder - kul! Tänk om de kunde förstå oxå....


Har varit inne och jobbat idag, eller kan det kallas "jobb" när man tycker det är roligt - ett rent nöje?

Två återbesök var det, båda före detta(?) nagelbitare och båda hade jag precis före nyår satt naturella respektive vita tippar på och lagt acryl på.
Kund nummer två hade "skrämt" upp mig genom att inför bokningen sagt att "redan efter fem dagar började materialet lossna och nu var ALLT material borta men alla tippar satt kvar" riktigt besvikna var de uttryckte hon säkerligen fyra fem gånger så  jag verkligen skulle förstå.
Förklarade att det var ju jättesvårt för mig att kunna avgöra vad som kunde ha förorsakat detta släpp utan att se naglarna men att jag verkligen tyckte kunden gjort ett jättebra jobb som gått nästan 10 dagar utan att slå av en enda tipp om de nu var helt utan material.

Stämde det då? - nej inte på långa vägar..... tack och lov så var det ju ändå dags för första återbesöket så efter lite fil och fix och denna gång med primer (sånt jag normalt aldrig använder) så las ett nytt lager ganska högt upp mot nagelbandet, för jag tror att det är där som kunder tänker galet....
En nagelteknolog/specialist/skulptris/terapeuat som lägger upp till och ibland emot nagelbandet är ingen som är duktig. Det skall falsas ut så inga kanter och/eller "valryggar" bildas - för då pillas det, och det ser inte snyggt ut.

Men vad ledsen jag blir på kunder som förutsätter att om de gnäller så kan de "kräva" gratis behandlingar..... suck....
Men jag ger mig inte, jag tar betalt för utfört arbete, detta året har jag ju lovat mig själv att faktiskt gå efter prislistan vilket samtliga kunder har tillgång till.... varför blir de då förvånande när man tar betalt för lackning och dekorationer?
Varför kan de inte läsa innantill på tidkortet de får där det klart och tydligt står att man ska komma olackad???
Jag är inte snål med pads och remover, men jag är himla snål med tid.... jag ägnar hellre 15-20 minuter extra åt filning, formning och lackning istället för att ta bort ett mörkt lack som de lagt utan att ha lagt baslack före.... som lika säkert som amen i kyrkan lägger sig ner i nagelvallarna där man har svårt att få bort det men man måste annars kommer det ju att ligga under materialet.....
suck....

Men jag tycker mitt jobb är kul
och dagens kunder var trevliga
en pratsam och en tyst

och så dök ju Demi upp - så jag fick kaffe
och så dök CK upp - och visade sitt körkortsbevis - GRATTIS!!!

Och på fredag ska jag ha våfflor här hemma, inbjudna är bror syster svägerska och pappa
Det kan bli intressant----

Dagens goda gärning?
Jag laddade min systers, min dotters och min yngste sons mobil
och min kära make fick oxå en slant till sitt refill kort

Så nu behöver jag väl inte vara snäll på ett tag?
Joda
På måndag blir jag och min son DeDe jämnåriga!!!!!

de ni

Kommentarer
Postat av: Marita

Hej Ine!

Mycket trevlig blogg. Det skulle nästan kunna vara något som jag med kanske kan tänka att göra o lägga lite energi på! Ja blogga. Marita

2009-01-15 @ 19:45:28
Postat av: 23a

Du kan blogga, det är ju bara lite längre ko-mmentarer... Kram/Ine

2009-01-19 @ 21:19:11
URL: http://tjugotrea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0