Helt vanlig lördag - i mitt liv

Tycker bilden e snygg....

Vaknade innan klockan ringde - halv kopp kaffe och den svårtuggade ostmackan (har jättesvårt med frukost men vet hur viktigt det är) och strax före jag skulle plocka ihop och åka så ringde C - hon var på väg hem från festen igår hmmmm.... Men hon ville så gärna berätta för mig hur det hade gått och jag är så glad att få va en del av hennes liv, om jag dessutom kan bidra med vad hon anser vettiga råd så blir jag så glad och varm....

Klockan 10 -som avtalat hämtade jag upp syster yster och så bar det iväg till salongen, syster fortsatte upp till torget och köpte fralla plus munkar medans jag gick in och föreberedde kaffe och fransförlängningen som skulle göras kl 11.

Det kom en drop-in oxå, jag hoppas hon kommer tillbaka! Lena - som oxå är nagelteknolog - fick fina fransar och vi hade en supertrevlig pratstund. Passade på att färga hennes ögonbryn och plocka dem lite oxå så jag hoppas nu att hennes fest i Emmaboda blir bra och att hennes ögon gör intryck. Glada nöjda kunder ger ju som bekant flera kunder, eller hur?

Efter förlängningen så fikade jag och syster, hon plockade hop liten present till vem jag ej kan avslöja - hon kanske är en av dem som följer min blogg, va vet jag?
Demi hoppade in efter sitt jobb, i ytterliggare en ny färg/frisyr kombination (ko?) Underbart Ceriset med svart underhår denna gång - intressant fast cerist med blont var snyggare. Vi pratade om att jag nu bestämt att fixa håret med extensions då det inte spelar någon roll vad jag gör - det blir inte tjockare.... så hon vet och förhoppningsvis köper hem hår.... hon hade lite bråttom idag men jag hann hälsa på hennes mamma innan hon försvann och så ses vi troligen på onsdag igen. - Kram Demi!!!! jag tycker om dig det vet du!

Sedan lämnade jag faktiskt salongen i systers händer (som hade fullt upp med stickningen hon hade med sig) och så ställde jag mig i ståsolariet i 6 min - hu va skönt!!!!

Tillbaks till salongen, stänga och låsa, upp till Willys och handla men dessförinnan ett par ord med A på MWS-skoaffären - hon kallade mig "Käck", det tar jag som en komplimang.

Sen var vi förbi Lidl oxå - hittade en fin liten väska med hundra - eller i allafall 20tal fack - som jag gav till sonen när jag kom hem så han hade att stoppa sina fiskedrag i. Hade köpt en hel del till honom upptäckte jag.... allt från choklad till väska.... bortskämd? nja.... kanske det....

Nu väntar sista framträdanden för Körslaget och jag rapar försiktigt av de varma smörgåsar som maken fixade, jättegott och halva njutningen sitter i att slippa göra dem själv, eller hur?

Känner mig lite sliten så förhoppningsvis blir det tidigt i säng, igår förändrades sonens sömnvanor- en riktig bra prestation... han är nog ute efter att klara målen.

Men som sagt, nu väntar teven....
Ska bli kul att höra hur Landskrona blev
och så undrar jag om det inte var idag som det skulle vara barnkalas i Kungsängen (sover han där?)
Å så måste jag ringa pappa imorgon - för jag känner att det är nog på tiden.... eller?

Till nästa gång,
toode

Någon har kul ikväll

Hoppas inte hon vaknar med huvudvärk imorgon när det ska bära av inför nästa event...
Och att hon får skjuts hem i natten, hade aldrig orkat gå som hon gör....

Fick ett tränings-sms-pass av syster yster, jisses hur ska jag nu orka jobba imorgon?

Måste surfa runt för att kolla om billig bra kamera, ingen som har en till skänks? skojar bara....

Nu surfar jag till sängs och kryssar mig till sömns
Hörs/ses morgon, eller vad heter det egentligen?

Lämnar sonen och maken i vardagsrummet kollandes Comedy Central
Nästan hela Målerås sover men en och annan bil dundrar förbi - och inte är det i femtio heller...
Men jag behöver inte tänka på det, eller nåt annat bara skönhetssömnen....

Najti najti
Ine

Maskar jag? - Ja visst!!!

Som jag nämnde förut så har finnarna invaderat mitt ansikte - och jag har inte sett något visum eller pass....
Kan bero på alla choklad jag vräkt i mig sista tiden men det är ju så gott och man blir ju "sååå glaaad" av chåklad...

Mary Kays produkter som jag älskar har även supersköna masker så jag la en för en halvtimme sedan, frågade strax innan jag skulle ta bort den om jag fick en puss av sonen men han tittade förstrött upp från tangentbordet med blicken typ "du mår inte bra va?" känner man min familj lite så var det inte fel i pussen i sig utan han antydde nog att jag var lite blek....

Men nu känns det bättre och imorgon efter kunderna skall jag övertala min syster att passa salongen medans jag smiter bort och solar. JAG VET!!! att vara hudterapeut samtidigt förespråka att sola är en ekvation som inte går ihop men orkar inte med att vara så här blek och prickig.... jag känner mig även på något konstigt sätt säkert 5 kilo lättare oxå när jag solat, nej så varmt är det inte så jag svettas så men  men .....

Nåväl, hade önskat jag hade en vettig kamera så jag kunde ladda upp en bild på mig men det får bli på något annat "vackert" face istället....

Bilden tagen från NSI...

Ung o dum?


Många som gillar just svarta naglar... känner ni igen någon? Än så länge är dock dessa inga kunder till mig, än....:-)

C ringde - vilket dilemma! Ha!!!
N O T    N O T
you better think you´re
H O T   H O T

Ska bli intressant att höra imorgon hur det gick, det är så himla kul att få ta del av livet, problemen? och kär - lekarna....

Kärleken är evig - det är bara föremålen som växlar....

Fick svar från RM idag och mitt paket med nya produkter är packade, och så fick jag vad man kan kalla liten present oxå.... tackar!!! ska bli så kul när det kommer så jag får testa. Skulle vara extra kul om det är RM;s material som jag kan använda till tävlingen som jag bestämt mig för att delta i....

Magdalena och en av mina favoritdansare Da Silva är ute ur Let´s Dance.... tråkigt att programmet är så infekterat av olyckor... krya på dig Maggan och nu återstår hoppet till Laila Bagge.
Det börjar nu hör jag i bakgrunden (bak-grunden? Jag bakar inte....)

Inte hört mer från DeDe & Co men "no news is good news" eller?

Sms-ade vilt idag och det ska bli så intressant å se hur många som nappar på erbjudandet. Än så länge har inte många hört av sig men morgondagen börjar med en Fransförlängning så det gäller att vakna till ordentligt innan jag och syster åker in - hon åker med så hon kan handla och hålla mig lite sällskap då jag bara har en och en halv kund imorgon.... fråga inte.....

Mina naglar ryker sakta men säkert men nu kommer ju C på måndag så jag bryr mig inte så mycket. Långfingret försvann när jag tvättade och tummarna rök när jag fuskade på mobilen när jag sms-ade, men vadå.... jag har skickat över 40 sms....

Talade en hel del med maken idag oxå, den 1 feb närmar sig med stormsteg. Det borde vara lag på att makar skall tala ut emellanåt..... håller du med?

Nu väntar sköna fåtöljen och sedan kryssar jag mig till sömns....
Ciao
Ine

Torsdag - en dag för fina kläder....


Tycker om bilden från CND... men det är inte jag....
Kände mig lite fin idag, kul med sådana dagar.
Vaknade som vanligt av makens alarm och senare av min egen väckarklocka och makens försiktiga "klockan är mycket"
Hade väldigt ont i halsen och för en sekund så trodde jag nästan att jag var sjuk - men jag rökte mer än en cigarett i går så där var förklaringen.... fy va dåligt av mig... skärpning...

Körde sonen till skolan och vände hem för att konstatera att om jag petar brasan full så hinner jag sova en timme eller så till, duscha och sen iväg till salongen... så blev det oxå.

Kläderna då? - ja de var ju de jag hade sparat till idag då jag och M skulle lunchat men  hennes dotter blev sjuk... men har jag bestämt mig så har jag så det var reafynd från topp till tå med grå kjol och lila kofta och nyinköpt sjal från Lindex... men jag kände mig jättefin och att jag var det bekräftades även av min syster när jag avslutade kvällen med att svänga inom henne och se så hon har det bra.

Fick en hel del gjort på salongen och maken och sonen var förbi och lämnade in de nyinköpta men allt för tajta jeansen till sömmerskan som ligger vägg i vägg med salongen.

Igår ringde jag C och frågade om hon kan vara min modell då jag tänkte delta i Nagelforums online-tävling med temat Kärlek - har jättemånga ideér men kan inte avslöja några här då jag vet att åtminstonde två stycken som oxå kan tänkas delta oxå läser denna blogg.... men  ideérna fick C att absolut ställa upp så hon kommer på måndag och stannar till torsdag - YIPPIEEE!! en modell till behövdes - det blir vår maskot som ställer upp, det är oxå klart.
Så nu gäller det att man får sista tankarna på tipp....

La min första beställning till NSI och Reni nu ikväll - ska bli så kul att få testa ytterliggare ett nytt märke - kanske det blir det jag konverterar till helt och hållet? glömde fråga om de kunde smyga med lite reklammaterial... men det blir fler mail tror jag.

Å så fick jag en snilleblixt som C tyckte va himla bra så det kör vi på! Jag sms-ar de kunder som inte hört av sig på ett tag och ger dem ett personligt erbjudande, typ Lindex/Kappahl etc gör. Så nu går mobilen varm, phu.... och tiderna bokas på, men vi är ju två stycken nästa vecka så det fixar sig.

Sonen ska praoa om nån vecka - på en tidning har han bestämt.
Nu måste vi ringa för att fixa plats - vad gör skolan då? suck....
Å gissa vem som kommer att få köra honom, å se till att det funkar, måste man berätta om honom  i förväg? Förberedda dem? för han är verkligen inte en vanlig 12 åring.... nej ack nej...
Han och maken tog just en promenad då han ville prata om skoldagen, det är andra dagen den här veckan han gått i skolan och jag ser det som en seger.
Maken kommer nog vara hemma imorgon då han fick gå hem på grund av rygg problem idag, sicken tur att man inte har de problemen - det hade aldrig gått så mycket som vi sitter i vårt jobb... hållningen är jätteviktig. Tackar mamma för att hon tränade mig och syrran i ung ålder att gå med böcker på huvudet, men så går vi snyggt oxå, även i högklackat.

Å med tanke på ergonomin så får jag avsluta nu, känner av axeln... men imorgon är en annan dag...
Kram!
Ine

Idag fick jag blommor.... rosor faktiskt :-)

"Jag fick blommor på salongen idag" sa jag med så där lagom högfärdig ton till maken idag...
"Vad trevligt, från vem då?" undrade han
"Gissa det du"... sa jag med glimten i ögat
"Från en hemlig beundrare?"
"Men då skulle han/hon vara hemlig eller hur? Men vad skulle du göra om jag hade en sådan?"
"Ja, jag får väl komma och visa musklerna"

Med ett halvt fånigt halvt stolt leende svarade jag; "Nej det var bara Inge... jag menar Ingela"
Men lite kul var det ialla fall...för helt fel att det var en man med i bilden var det inte för lillbebis á lá salongens maskot var ju med, sen att han bara är cirka 6-7 månader är en annan sak, eller hur?

G har besiktat pärlan idag - min renault. De blev så imponerade av min lilla pärla så de ville se den igen inom en månad... konstigt de borde väl ha fullt upp med alla bilar som ska besiktigas? Men min bil är en pärla så jag förstår om de vill träffa henne igen... ska nog fixa till den lite på Liljas först bara - så den kan flirta extra med ny gul färg på blinkersen....

Jag hade öppet idag, förstod ni kanske med tanke på att Ingela kommit, det blev en liten uppdatering på läget - det var ett himla tag sedan vi sågs och hujedamig vad det hinner hända grejer.... men vi ska nog ses igen på torsdag eller nån annan dag igen. Min städning fortsatte mellan kunderna idag, jag möblerar om samtidigt för det är mycket roligare att städa om man samtidigt möblerar om alla prytlar, hihihi... kan man inte hålla struktur på sitt liv på annat sätt så kan jag åtminstonde hålla struktur och ordning bland gel och acryl burkar...

Både lämnade och hämtade S i skolan och snabbt hem då han så att säga "behövde det" och ett litet mellanmål i väntan på att pappa kunde utnyttja några av de många kuponger som kommit från MC Donald... under tiden så filade jag ner min nu lite gulaktiga acryl - tog fel vätska till fel pulver i all hast sist jag fixade mina, ni vet hur det kan bli när man har tjugo min på sig? det har ALDRIG hänt förr - och nu när jag provat så kommer det ALDRIG hända igen....men men
Nu har jag min egen längd på naglarna och bara en och annan silkes-strip där olyckan varit framme och stärkta med ett tunt lager acryl, lackade franskt med mitt favoritlack från CND #168 Mother of Pearl över hela plattan.

Det stod ett paket från Karlstad på trappan när jag kom hem - det var med lite vånda jag upptäckte att jag ej fått med mina treatment lacker men så glad att äntligen ha ett fräscht ögonfranslim igen... och så hade jag fått lite present oxå, stort tack!! älskar att få prover och lull-lull av alla de slag.

Nej, imorgon är en dag som betyder hemmafix. Ingen salong, inga måsten.... ska nog fika med syrran men sen bara hemmafix som sagt.
Tänkte bara att ni inte skulle känna er bortglömda utan jag tänker mycket på hur tråkigt jag själv tycker det är att inte se några nya inlägg i bloggar jag själv följer... se mina länkar till höger i spalten...

Så nu kryper jag till kojs, vrider lampan så den ej stör maken och löser ett korsord eller två och tar min skönhetssömn.
Måste smörja in mig ordentligt för idag tog verkligen solariet - skönt att känna lite färg på händerna och ansiktet men ack ack ack va acnen blommar upp -eller kan den bero på att jag sista tiden bombat i mig massa choklad? och det lär väl inte bli bättre efter att jag förutom rosorna fick en stor påse med Dumle original idag -hon är bra söt Ingela - söt som choklad :-)

Sov gott om du läser detta strax innan läggdags, och glöm inte att kissa före sänggåendet... (varför säger man sänggåendet? jag har aldrig sett en gående säng....)

Kram
Ine

Flera bloggar

Min drutts blogg är självklart något jag rekommenderar.....
stewen.blogg.se

Han sitter just i ostädat rum, obäddad säng, skräpigt skrivbord men vad gör det när man har "fluffigt hår"???
Kram älskling...
Mamsen

Lugn dag i Mål-er-ås och återföreningar


Hittade denna bild på en annan blogg här på blogg.se visst är den bra? hoppas det inte gör något att jag lånat den.

Det har varit en lugn dag här i småländska landsorten, dagen är snart i Mål.... hihi....
Fredagar brukar betyda salongsjobb på förmiddagen men jag tog mig friheten att skolka därifrån idag då jag inte hade kund bokad och jag ändå ska åka in i morgon lördag för några timmar.

Fick sms från M som undrade om jag var inne, hoppas hon har tillfälle att komma förbi imorgon istället. Det var ju så himla 3-vligt sist.... (läs tidigare inlägg om lunch, sko köp etc).

Städat lite och tvättat lite, rensat färdigt min garderob och nu undrar jag vart jag ska ta vägen med de fyra stora kassar fullt fungerande kläder som jag nu rensat ut... en hel del Gina Tricot och Lindex men en del av plaggen är ju knappt använda så min tanke är inte att kasta dem i första hand... några ideér någon?
Sonens garderob skall oxå uppdateras men det blir svårare och svårare att hitta byxor till honom, han vägrar ju knappar.... men vill ändå ha tuffa kläder... en ekvation som är svår att lösa även för en som läst ingenjörsmatematik.

C ringde efter att läst bloggen - tack! skriver inte mer om det för jag kan nog aldrig skriva vad som förväntas vara rätt....

Många runt ibland oss finns som har svårt att släppa det gamla, eller?
Har du inte mött någon som du känt för länge sedan och funderat om de fortfarande finns kvar i de årtionde som ni kände varandra?
Har du varit på en klassfest - återförening? slagits av den lite pinsamma chocken av att kompisar då beteer sig lika dant nu, flera år senare? utvecklas inte?
Jag har själv varit på två återföreningar, en med klassen som jag gick 1-6 i, jag var supernervös inför den, inte bara för att jag visste att jag skulle möta de som under åtminstonde 4,5 år tillhörde de som mobbade mig både psykiskt och fysiskt - nej jag har inte glömt....
Rakryggad, nykter och med självförtroendet i topp men en puls på närmre 800grader stegade jag in på skolgården och såg den ena "fågel-holken" efter den andra bland både tjejer och killar - ----- va skriver jag? bland både kärringar med mormorsknutar, stickade koftor och velourbrallor och killar som tydligen tyckte det räckte med att tittat på duschen för att vara tillräckligt fräscha för fest.... sicken känsla.....

Jag gjorde succé förstod jag inte bara under kvällens gång utan har hört snacket efteråt, och jag är så stolt över mig själv att jag faktiskt kunde infria mitt eget löfte att bara tala med dem jag tyckte var värda att prata med och att vänligt men bestämt ifrågasätta varför de som inte önskade tala med mig under skolåren skulle vilja ha något intressant att säga mig nu, efter så många år?

Det blev en och annan avsnoppning typ;
- Harrine, ÅÅÅÅÅhhhh va kul att du kom!!!!
- Märkligt att du tycker det (Ine)
- Ja men vi visste ju inte om du kunde komma ner från Stockholm, vad jobbar du med?
- Varför undrar du det? är du själv arbetslös? jag har inget jobb till dig....(Ine)
- Men hur är det hur många barn har du? är du gift?
- Hur så? har du inget eget liv? (Ine)


I den stilen fortsatte det, och vet ni att det kunde ta upp till fem tio frågor utan att den som frågade fattade att jag drev med dem.... jag bara mös mer och mer.... och gick hem först av alla med orden;
- Nu går jag då "fylleslag" av det här slaget tillhör enligt min mening tonåringar, och så har ni ju något intressant att tala om resten av kvällen - MIG!!!! gokväll.

Det är aldrig trevligt att trycka ner andra människor, men i mitt fall så är detta sätt det enda som fungerat då jag aldrig tidigare fått konfrontera mina mobbare.
Just det faktum att jag själv varit utsatt gör att jag varit otroligt uppmärksam på mina egna barns skoltid, jag vet att C gick mycket själv på rasterna, DeDe hade det bättre förspänt men S har riktiga problem med en del killar i sin klass och jag har både talat med rektor, lärare, pedagoger och föräldrar. Har även varit i kontakt med bland annat bilddagboken.se för att få bort ofördelaktig text från en av S;s så kallade klasskamraters hemsida.

S hade registrerat sig på Friends och fick idag en pin med röd text "HEJ" - från reklamen ni kanske sett om killen som får ett rött hej efter en massa svarta mindre vackra ord....
Jag vill oxå gå med, och gärna göra ett slag för att andra skall oxå stödja denna kampanjen mot mobbing.

Tänk om vi oxå skulle starta en kampanj mot mobbare på bloggar?
BlondinBella, Gynning, Rosing etc skulle då ligga pyrt till eller? har fortfarande inte läst någon av deras bloggar.
Men Charlotte Perelli har idag lagt upp en videoblogg som är värd att ses på.... kul text och bra småländsk tjej som vågar bjuda på sig själv - inslaget gäller ett nummer med After Dark....

Nej jag har spårat ur lite
Dagen är snart i Mål och helgen stundar, det är redan mörkt ute och tvsoffan väntar. Är det körslaget eller Lets dance på fredagar? Vilket ska man somna till ikväll? Det är bara Magnus Carlsson respektive Laila Bagge och Daniel Da Silva (ej samma danspar dock) som är värda att lyssna eller se på.....

Hörs imorgon när jag varit på salongen, som snart är helt städad..... känns skönt
La en beställning på nagelolja etc idag men fick inget paraffinbad då dessa var slut.... får försöka nån annanstans.

Mötte SL igår och fika och hujedamig vilka nyheter hon kom med, men det får jag ta en annan gång...

Kramis
Ine

Alla har rätt till sin åsikt - eller hur?

Bara av den anledningen så låter jag samtliga kommentarer ligga kvar - även de som är skrivna av anonyma läsare. Jag kan ändå gissa vem som skriver och vem som får ta skulden.

Min blogg är mitt verktyg av utblås i denna cyber-värld. Många före mig har tagit sig rätten att hänga ut både mig och andra på bloggar etc och även om det aldrig varit min mening att någon ska ta illa vid sig så har det visst blivit så ändå. Jag står för allt som jag här skriver och anser mig ha min fulla rätt och tycka vad jag vill - så länge jag just gör det, står för vad jag skriver.

Men du som känner dig träffad; kasta inte sten i glashus, sopa rent framför egen dörr först.

OK?

Nu bär det iväg till byn - eller staden? hur var det nu igen....



RSS?

Kan någon förklara för mig vad RSS Knappen som finns till höger betyder?
Blir tokig av att inte veta....
//Ine



Livet leker?

Dagen har gått  åt till de datagöromål som borde ha gjorts i helgen....
Men helg är ju helg....
Så nu är alla papper som bortblåsta från skrivbordet, räkningar inknappade och allt snyggt och prydligt insatta i pärmar precis som det förväntas va hemma hos en ekonom (hallå! varför innehåller det ordet ko?)

S fick ett målschema av mig igår, kändes bra att han vet vad jag förväntar mig av honom och även vad han kan förvänta sig om han uppfyller målen, som inte är särskilt svåra men ack så betydelsefulla i vår familj.
Middagen idag bestod i hemmagjorda potatismos-plättar och snitzel, konstig kombination? ja men det är ju gott ju...
Tänker på Vänner avsnittet där Rachel ska göra engelsk tryffel men två receptsidor klippat ihop sig så det blir hälften tryffel (söt dessert) och hälften Shepards pie (köttpaj).... den som tyckte det var helt ok var självklart Joey som äter allt, vaniljsås - gott, köttfärs - oxå gott så varför inte tillsammans?

Trevligast var i alla fall att vi satt alla tre till bordet idag, S mål för veckan är att det ska ske minst 4 gånger fram till söndag.
Imorgon ska han gå till skolan har han sagt - Super! å så på onsdag oxå för då är det visst simhallen - dubbel super!!!!

Idag hade jag en del mailkorrespondens med bilddagboken.se om en text som en grannpojke lagt upp där han säger en massa skit om S min son.... Det slutade med att jag nästan föste ut maken med en utskrift och orden "Gå nu över" "du lovade att göra det för en vecka sedan" - 15 min senare var texten borttagen och bilddagbokens support kommer att hålla ögonen på grannpojkens account.
Det var konflikt nummer ett....

Konflikt nummer två är inom den närmsta familjen men för en gång skull så är det inte jag som är huvudperson.... men det är mycket nu och jag försöker i den mån jag kan att inte lägga mig i för mycket men det är tufft när man ser dem som står en så nära bli ledsna och upprivna för brutna löften....

Så har bitterheten satt sina spår i fler än mig....

S och jag såg ett program från medelhavet och bestämde oss för att börja samla till en utlandsvistelse utan G.... inte för att vara elak utan av den enkla anledning att vi varit på väg två gånger men bokat av då G är så fruktansvärt flygrädd.... Så nu har jag och S bestämt att vi två åker med C - min dotter istället... hoppas hon vill....

C och jag har smsat en del idag oxå. Koppleri- nej da men försök att få henne till Nybro måste jag få göra... ger mig aldrig....
Kom två sms från min son DeDe oxå, det är idag hans 23 årsdag och det ena sms-et lydde;
Idag blir jag 23 år, samma ålder som min mamma. Är det bara jag som tycker det låter konstigt?" Svar JA.... det är väl inte konstigt? jag kan väl inte vara äldre än så?
Jag längtar efter min son.... och sonson... så måtte det bli varmt snart och just idag när man suttit och knappat in elräkningar, sop/vatten/sot avgifter för flera tusen så känns det som om även pengaflödet borde vända mot mig istället för att rinna från men jag tar mig snart upp till den kungliga huvudstaden - va så säker....

Han e så fin min son.... när jag skulle föda honom hade jag en konstig idé som räddade mig från förlossningsskräcken,,, jag var övertygad om att bästa sättet att slippa smärtan var att dö i från den, så jag tänkte helt enkelt "barnet föds och jag dör".... detta var inte populärt när man var med mammagrupper etc men något som blivit som en liten anekdot som jag även berättat för DeDe.... så det var ju inte så konstigt att det kom ett sms ca en halvtimme före tiden han föddes som lydde; "för 23 år sedan ville du dö" - och jag läste det och log, lika mycket som jag för nåt år sedan mottog ett sms på hans födelsedag från honom där det stod "grattis på födare-dagen".... min pojk, min pussgurka.... mitt kött och blod.... TINTIN    T I N T I N - han förstår....

Ja ha så har även S upptäckt att jag bloggar, så nu blir det att hålla tungan rätt i mun - förlåt fingrarna i styr när jag skriver.... Men men  det är kul att veta att bloggen uppskattas (bara inte av skatteverket)
 
Säg var finner man handfatet där man kan "tvår sina händer"? är det när man passerat tröskeln och blivit "vuxen"?

Tills nästa gång.... toodeloo....

Trevlig men smått jäktig dag


Nej det har inte varit fest på salongen... bilden är sedan ett tidigare evenemang... en av de temakvällar vi haft.


Kallt ute när jag klev upp, bilen frusen men kl 8 begav jag mig mot Ålem för att ordna upp lite bankaffärer, skönt att veta att man har allt under kontroll.
Eftersom jag hittar så himla dåligt i smålandsskogarna så höll jag mig till stora vägarna och är oxå medveten om att jag körde minst 8 mil i "onödan" men men va ska jag göra?

Därefter fick jag ett par ord med dottern över telefon och det var skönt att höra att det inte var allvarligare än så med läkarbesöket, phu...
Väl i Nybro så hoppade jag in och satte upp nytt visitkort på Netto (känner snart till samtliga anslagstavlors rensningar i byn) och handlade lite samtidigt som jag nästan blev nedbombad med sms och samtal  - kändes som om man va populär men det är ju en trevlig känsla.
Fick en superbra parkering vid byns torg - så mina reklamskyltar syns som sitter på bilens sidor.
Mötte upp M på för mig en ny salladsbar (okej jag vet att den funnits där men jag har aldrig ätit där)
Vilken super-enkel-skön människa M är!!!! skriver jag inte bara för att du troligen läser detta men du är en guldklimp, eller en perfekt distad gitarr om man ska prata musiker-språk.... för visst är det skönt med lite gnissel och inte bara putsad fasad?
Vi åt länge, Becca var förbi och visade sin nya? frisyr - påminde en hel del om den gamla tyckte jag men färgning och klippning var/är jättefin.
När röksuget blev för stort för M så klev vi ut i kylan och in på TorgEtt där jag inget skulle ha - men klev ut med två tröjor, en kjol och en sjal.... men det va ju halva priset på en hel del så det blev inte så kostsamt, ungefär vad en nagelstärkning kostar.... för er som vet....

Vi hoppade även in till Apå skoaffären så jag kunde se om jag kanske skulle göra mig av med presentkortet som jag fått av  syster yster eller syrrAn i julklapp.
Joda hon har både skor, strumpor (rosa som bara skrek på dig C) sockiplast till vuxna och sedan en hel del ursöta miniväskor.... men inte kan jag köpa fler? eller?
Nej men Anna visste vad jag behövde sa hon och plockade upp ur en låda hon fått samma dag ett par supersnygga skinn pumps i brun-beige och träklack.... super sköna... dock var minsta storleken som hon hade 36 även den för stor men proffessionell som A är så fixade hon ilägg så jag kan ha dem, hujedamig va snygga de är!!!!
Och bäst av allt var ju att de faktiskt inte kostade skjortan, eller det kändes ialla fall inte så när jag la till på presentkortet....

Jag hade stött ihop med A dagen före och lovade att dyka in idag och då kanske även ha tid för kaffe, det hade jag och M redan druckit men tror ni inte att A faktiskt tagit fasta på vår fikastund och faktiskt tagit med sig hembakat??? lite dåligt samvete fick jag allt när vi stod och mumsade i oss super-duper-goda mint petit choux (kan nån hjälpa mig  med stavning?) som jag hävdade å det bestämdaste att sådana kan man väl inte baka själv? Men det kan A

A;s dotter E kom in oxå så nu har jag äntligen hälsat på henne oxå - söt tjej.

M och jag tog en sväng förbi munk-ståndet som nu fått ett nytt namn #Dodon# M kan förklara....
Handlade även åt syster lite så ett stopp där - och en cigarett, jag vet och skäms men det var jättegott.... så kom jag hem.

Ingenting mer än en liten hög med handdukar och ljudet av tvättmaskinen skvallrade om att det varit någon hemma idag, trots att båda pojkarna svarade när jag ropade "hej" när jag snubblade in på trappen med alla kassar, godis etc.... suck...

Trött i huvudet men ändå rätt nöjd med mig själv har jag nu vilat på soffan några timmar, sms-at med dotter och syster, funderat lite på hur jag ska kunna överraska sonen som blir jämngammal med mig den 19:e och så har jag dessutom blivit servad av S knäckebröd med Svensk Edamer ost och mjölk...
Nu återstår någon dramaserie och sedan korsord.

Imorgon har jag planerat att det blir en hel del datajobb så jag är säker på att återkomma för er som ändå orkar kämpa er igenom mina inlägg.

Ses/hörs/finns då!
Ine

Bara trevliga kunder - kul! Tänk om de kunde förstå oxå....


Har varit inne och jobbat idag, eller kan det kallas "jobb" när man tycker det är roligt - ett rent nöje?

Två återbesök var det, båda före detta(?) nagelbitare och båda hade jag precis före nyår satt naturella respektive vita tippar på och lagt acryl på.
Kund nummer två hade "skrämt" upp mig genom att inför bokningen sagt att "redan efter fem dagar började materialet lossna och nu var ALLT material borta men alla tippar satt kvar" riktigt besvikna var de uttryckte hon säkerligen fyra fem gånger så  jag verkligen skulle förstå.
Förklarade att det var ju jättesvårt för mig att kunna avgöra vad som kunde ha förorsakat detta släpp utan att se naglarna men att jag verkligen tyckte kunden gjort ett jättebra jobb som gått nästan 10 dagar utan att slå av en enda tipp om de nu var helt utan material.

Stämde det då? - nej inte på långa vägar..... tack och lov så var det ju ändå dags för första återbesöket så efter lite fil och fix och denna gång med primer (sånt jag normalt aldrig använder) så las ett nytt lager ganska högt upp mot nagelbandet, för jag tror att det är där som kunder tänker galet....
En nagelteknolog/specialist/skulptris/terapeuat som lägger upp till och ibland emot nagelbandet är ingen som är duktig. Det skall falsas ut så inga kanter och/eller "valryggar" bildas - för då pillas det, och det ser inte snyggt ut.

Men vad ledsen jag blir på kunder som förutsätter att om de gnäller så kan de "kräva" gratis behandlingar..... suck....
Men jag ger mig inte, jag tar betalt för utfört arbete, detta året har jag ju lovat mig själv att faktiskt gå efter prislistan vilket samtliga kunder har tillgång till.... varför blir de då förvånande när man tar betalt för lackning och dekorationer?
Varför kan de inte läsa innantill på tidkortet de får där det klart och tydligt står att man ska komma olackad???
Jag är inte snål med pads och remover, men jag är himla snål med tid.... jag ägnar hellre 15-20 minuter extra åt filning, formning och lackning istället för att ta bort ett mörkt lack som de lagt utan att ha lagt baslack före.... som lika säkert som amen i kyrkan lägger sig ner i nagelvallarna där man har svårt att få bort det men man måste annars kommer det ju att ligga under materialet.....
suck....

Men jag tycker mitt jobb är kul
och dagens kunder var trevliga
en pratsam och en tyst

och så dök ju Demi upp - så jag fick kaffe
och så dök CK upp - och visade sitt körkortsbevis - GRATTIS!!!

Och på fredag ska jag ha våfflor här hemma, inbjudna är bror syster svägerska och pappa
Det kan bli intressant----

Dagens goda gärning?
Jag laddade min systers, min dotters och min yngste sons mobil
och min kära make fick oxå en slant till sitt refill kort

Så nu behöver jag väl inte vara snäll på ett tag?
Joda
På måndag blir jag och min son DeDe jämnåriga!!!!!

de ni

Ett bolag mindre.... (AB)


Visst kan det vara enkelt att blunda för problem i en relation.
Tids nog rinner dock "byttan" över
Och om vi nu bestämt oss för att prata ut och du bara går in i försvar innan jag ens förklarat vad jag vill ha sagt så tycker inte jag att du är värd energin.
Och inte heller en plats i min telefonbok....

Så fortsätt blunda
lev i din värld
jag lever i min
den kallas
verkligheten

och nu är det en mindre AB i bloggen....
(för det var inte maken jag menade ovan)

Nej, jag ljuger aldrig för jag lever enligt mottot
"va ärlig mot andra och va sann mot dig själv"
och när jag väl somnat så sover jag gott med den bästa kudden
"ett rent samvete"

Jag älskar mig själv
och kan därför älska andra
och dem jag älskar
ger jag min energi....

Säng säng säng....sova sova


Kunde stå Ine - eller hur? på "lackiska" hihi

Nej, jag är nu äntligen hemma igen- det  var nästan på väg att bli helt fel på väg hem....
Vet inte knappt om jag vågar erkänna det men .... jag hittade inte hem idag!!!!

Eller rättare sagt, på en beckmörk väg i mörkaste småland så missar jag den enda upplysta avfarten på två mils håll, jag hinner köra 7 km innan jag upptäcker mitt misstag och Happy Mealen till S fick sig därför en "detour" på 1,5 mil....
Jag skrek halvhögt till mig själv "va fan håller på att ske?"  och undrade samtidigt om jag hade kunnat  varit distraherad av något men jag hade ju inte ens mobilen uppe efter att ha lämnat Nybro....
e de B12 bristen?
eller vill jag inte hem?
skulle jag erkänna för maken som alltid vetat att mitt lokal-sinne är lika med minus 12 sådär?
(ja jag gjorde det då jag tyckte det var lika bra att han vet för det kan ju hända att jag ringer från någon konstig håla typ Tännäs och vill ha kör instruktioner hem....
varför fick inte jag en GPS av tomten?

Jag måste isäng för redan 9.30 väntar nästa kund.... ville bara berätta, jag är tossig, jag vet.... har någon en förklaring? kommentera gärna.

Vet du?
 Du är inte ensam om att läsa min blogg.... mellan 4-12 personer besöker numera min sida av internet dagligen - Himla KUL!!!!

posta en ko-mmentar om så bara för att säga

Toodeloo

Slitet att jobba kvällspass

Hela dagen blir förstörd när jag inte har samlad dag utan börjar först på eftermiddagen....
Hade nån form av attack igår kväll när jag sent om sider gick till sängs, hade spenderat flera timmar vid bordet, tilandes på egna naglarnas nya tippuppsättning.... och när jag väl satt på sängkanten hade jag jättesvårt att komma till ro.
Till slut kröp jag upp bakom maken och somnade, vaknade nån timme senare av att älskling nummer två la sig på min andra sida.... det är knöligt att ligga på mitten....

Strax före sex ringde makens alarm och han vaknar i princip aldrig själv av den utan jag putta på honom och konstaterade att flera vridningar i sängen skulle inte hjälpa utan jag masade mig upp, trevande efter kortisonsalvan till min kliande hand.....

Har plockat, filat, eldat, bäddat, hämtat syster, fikat, lämnat syster, diskat och nu är jag egentligen ganska trött och min arbetsdag har inte börjat ännu....

Fick dessutom ett sms i morse av någon som jag egentligen inte vill umgås med längre under de premiser som hon tycks ha.... det är jättejobbigt när man verkligen anstränger sig för att säga ifrån och ändå blir överkörd när  en så kallad "vän" tar sig friheter jag just sagt inte vill att vännen ska ha.... hur ska jag få henne att förstå?
Men jag kan inte ta det här och nu utan det får bli senare....

Tog ingen röktablett igår då jag tycker jag klarar mig bra som rökfri, va röksugen i princip hela dagen igår  men stod emot, idag när syrran var här så funderade jag säkert en hel milli-sekund på att följa med henne ut, men det var inte svårt att stå emot. Duktiga jag!!!!

Nej, måste hitta lite ork och så bege sig till salongen, brukar bli jättebra bara jag kommer iväg, så blir det säkert även denna gång.

Usch va jag snubblar över tangenterna med de nya tipparna - kan de va för långa? NEJ inte möjligt, eller?
Ciao

Mina nya tippar är naturella så jag måste ju välja lackfärg... å vilket dilemma....

Den dagen klar

Så är man hemma igen efter dagen på salongen.
Imponerade och förvånade mig själv genom att stöka bort julen på salongen. Tänkte först bara ta bort julpyntet inne på salongen men rätt som det var så krälade jag emellan tomtar och tippar i skyltfönstret - så nu är julen borta från Nail-Lash! - skönt

Måste hitta nytt tema till skylten, den ser ganska kal ut nu, men det brukar alltid bli lätt prytligt där så det kan ju vara en bra kontrast (börjar på ko) som omväxling.

Dagens enda men för den skull inte minsta kund kom som hon skulle och jag valde att växla material på henne, det vill säga ta bort gelen som trots allt inte gillar dessa temperaturväxlingar som kan bli i detta kalla väder till acryl av samma märke som jag just filat bort på mig själv..... resultatet blev bra och ytterliggare två kunder kom in medans vi höll på, den ena för att säga "hej" och den andra för att inhandla ett av de supersnygga lacken från  ett av de märken jag exklusivt säljer.

Körde ganska lugnt hem genom mörka smålandsskogen och väl hemma så hade maken gjort "ont-i-magen" mat, översatt ris och korvragu.... DeDe har för många år sedan döpt om den till ont-i-magen mat för man äter alltid så mycket att man får ont i magen.... (undrar om det finns några kola kvar sen igår hmmmm?)

Det var trevligt för båda maken och sonen satt till bords och vi åt tillsammans, verkar inte så märkvärdigt men det är det i vår familj.
Nu har jag dukat fram lite saker på bordet i  vardagsrummet och ska strax sätta Creatives Eclipes naturella tippar på mig själv, för jag står inte ut med känslan av att känna mina egna naglar även om det är en trendigt fin längd på dem. Man blir så himla känslig på Hyponychium när man troget haft tippar i sisådär 22år.....

tänkte bara knappa lite först då tangenterna ej störs av långa naglar.....

Får väl se om jag kan plåta resultatet....
Imorgon kommer det bli kvällspass på salongen men hon som kommer är en otroligt söt och trevlig tjej som jag dessutom erbjudit att dela lokal med då hon är utbildad SPA-terapeut och massör.... och bara 19 år.
Å så ska jag och CK titta på en lägenhet i Nybro som kanske man skulle kolla in med tanke på dottern....?

Ciao

Fulla av kola eller?

Ny arbetsdag - nya krafter

Filar och putsar Ine jobbar sept 08
Så är en ny arbetsvecka igång.... är precis på väg in till salongen där det väntar kunder....
Mina egna händer känns otroligt "nakna" och jag har ännu inte bestämt mig för hur jag ska göra med dem...
De ser i alla fall friska ut så det bör vara helt ok att visa dem för kunderna.
Vita tippar (och mönstrade oxå för den delen) i all ära men jag hatar när det blir dags för fyllning av mönster på mig själv.... Vänster hand - inga problem, höger hand - lite knepigt men går ända tills man möter höger tumme..... Försök själv rita en linje från kant till kant på höger tumme(förutsatt att du är högerhänt) och få den snygg på en gång....  Nu ska du dessutom göra detta konststycke med pensel doppad i vätska och fånga upp rätt antal dos pulver och få till en snygg kant.... nej det blir nog naturella och så fortsätta tjata på att dottern behövs här.

MMS;ade både son och dotter igår, de som ej bor hemma. Undrar om jag får några svar?
Vi tittade på teve och åt hemmagjorda kola så min mage var lika fyrkantig som teven när vi gick och la oss..
Har fortfarande jätte problem med att sova och att somna, men det är ju den tiden på året som jag alltid mår dåligt i. Den 22 januari var det ju som han valde att åka till sitt samarkand.... min lillebror....

Nej nu väntar avfärden till Nybro, G är på jobbet, S valde att vara hemma så kanske jag skulle sticka förbi solariet?
Kanske det skulle pigga upp en vintertrött själ?
Har ni läst Charlotte Perellis blogg här på blogg.se?
Hon är i Thailand med sina söner just nu och det är supersköna bilder därifrån, för övrigt en supersnygg blogg!

Toddelooo tills nästa gång!
Ine

Rosa och turkost

Rosa är ett ko-namn... men gulligt....
Turkost är min favoritfärg men jag föredrar Feta-ost....
Den här bilden får mig att tänka på mig och min dotter C.....
Den här bilden får symbolisera mig och min dotter C;s förhållande som faktiskt känns "tajtare och tajtare" men ibland är det en enda röra..... det vill säga att vi får våra tossiga inslag ibland och en och en går väl det bra, men stackars dem som försöker hålla den röda tråden i våra LOGISKA funderingar när vi kommer loss samtidigt.... hihihihi...

Saknar dig gumman! Har precis avslutat Sing-a-long versionen av Mama Mia med lillebror så man blir väl lite sentimental.....

Vill ha hjälp av dig nu....

Bra längd och fin bild, eller hur?
Mina händer har inte mått bra de sista månaderna och jag har väl insett även om jag inte velat acceptera det så är det att materialet jag jobbar med och dessutom satt på mina egna naglar är roten till mina eksem och att jag är snustorr om fingerspetsarna.....

Men när jag nu äntligen fått ut en fin längd på mina naturliga naglar så måste de ju stärkas med något och då finns det bara en som jag skulle låta jobba med mina händer inte här..... dumma C..... du måste komma nu.....
att jag saknar dig oxå är bara en parantes.....

Mina naturliga naglar har samma längd som på Creatives Solar-affisch (svårt ord att säga det där affisch ;-)) och en längd som ändå inte känns för kort när jag jobbar. Men de kommer ju aldrig att hålla av sig själv!!!!!

Så packa någon av de snygga väskorna du har och säg när jag ska hämta dig, antingen vid tåget eller vid hemmet, för jag VILL ATT DU KOMMER NU!!!!


Älskar dig min toka!
Mamsen eller
"mamma där"

Han står själv

Ja det gör han faktiskt och då är det inget sex jag tänker på alls!

Nej E - min sonson står själv nu...... sist jag höll honom var han bara ca 4 mån och nu är det snart dags för födelsedag för första gången.... den 27;e, åtta dagar efter pappas 23 års dag. Grattis DeDe vi blir jämngamla!!!!!!

Min son DeDe förser mig emellanåt med ett mms på underverket, och tänk att de har så rätt alla som säger att alla bebisar är lika sina fädrer första levnadsåret - det är sant! för E är en kopia av DeDe (som egentligen heter något annat men självklart så börjar det på A och hans initialer skulle bli AB och den röran vill jag in in igen... så det får bli DeDe).

DeDe är en stor och säker kille som jag hyser så mycket beundran över, han är hemma med sonen då  sambon jobbar. Tänk va mysigt att alltid kunna få se tillbaka på den här tiden DeDe.
Själv blir jag så stolt och rörd när mms-en kommer med bilder så små så små men ändå, där är han min E.....

Om inte den dystra trenden håller i sig här hos mig så kanske jag kan ta mig uppåt lagom till födelsedagarna, för längtan efter DeDe och E är betydligt större än det faktum att jag inte riktigt vet hur sambon är funtad..... inget illa ment men men..... orkar inte.....

DeDe - om du läser det här; tänker på dig, älskar dig och längtar efter dig det vet du - och det är ju så jag älskat dig längst......
Puss *****TINTIN******* TINTIN******* TINTIN******* TINTIN******  TINTIN********
Mina två pussgurkor....

Saknar dig

Här är hon;
En bild på henne som jag vet att hon själv är förtjust i...
Vet att du själv tycker om den här bilden och den visar ju faktiskt dig!
Min dotter C i egen hög person, med rosa klocka och sjal och allt!
Vet ni att det går omkring en sak som kallar sig "kille" som faktiskt gjort denna C besviken?
Han borde ta sig en funderare på om han inte borde ta och kontrollera hjärnbalken innan nån yttre #balk# träffar honom.....
M tänker bara på sig och då är dom inget värda. För personen som skall finnas vid C;s sida ska bara ha ögon för henne! och hjärta för henne, och tid för henne, och pengar för henne. och... och.... och..... jag tror ni fattar....

Men just nu så saknar jag dig och önskar att du inte fått hjälp av P med "rot-moset" utan hade känt dig tvingad att komma upp till mamsen ett par dagar..... men kanske snart....
Kram tills vi hörs/ses och du .... han va inget att ha, tänk bara en sån sak som att döpa en hund till Doris utan att ens tänka tanken på att det kan bli förväxlat med Hitta Nemo-fisken....... suck....

Jag lever fortfarande, tro inte annat!

Man kan tro att.... nej hur var det nu... aldrig använda ordet "man" när man talar  om sig själv... .  spolar bak lite och börjar om;
***rew**** ***stop*** ***rec***

JAG ska inte tro att en blogg underhåller sig själv... nej jag måste faktiskt ta mig tid att sätta på (kan inget annat uttryck för denna procedur hittas på? eller är jag bara för pryd som tycker det låter perverst att "sätta på" datorn?, internet pornografi får en helt annan innebörd, eller hur?)

sätta på datorn och logga in på blogg.se för att sedan låta fingrarna dansa över tangenterna, oftast direkt utan koppling med hjärnans logig-tänkande om vad som eventuellt kan upplevas som stötande etc.

Men att inte tänka först utan bara skriva är väl lite av tjusningen att läsa bloggar, eller? var det Rosing eller Gylling som sa att blogg numera är vad fånigt hjärtformade hänglås-prydda rosa dagböcker va förr?

Måste varit Gylling för har aldrig hört ett ord värt att lägga på minnet från Rosing.
Nu när jag tänker på det så har jag aldrig hört Rosing eller Gylling "in live" så jag kan nog inte alls uttrycka mig....
Och en sak till; jag har ALDRIG läst Blondin-Bellas blogg och ändå överlevt!!!! ÅHH va skönt att få det sagt!!!!

Nej va fånigt inlägg, det finns ju intressantare saker att skriva om.
Så mycket som hänt sen sist;
TOMTEN har varit här!!!!!!
och alla vet ju att Tomten köper ju alla sina julklappar på Elgiganten - det har dom ju visat på Teve så det är ju sant ju.... men tänk att jag fick paket både från Gina Tricot och Lindex trots det.......
Ni kan ju gissa vem som blev mest glad när han äntligen kom in till oss Tomten alltså......
Men jag  tänkte skriva ett separat inlägg om just julen så det blir att vänta en stund till innan ni får veta mer om den helgen, och så har det varit nyårsfirande.....över hela vår jord..... och även i Målerås.....

Nej nu ska jag göra något annat än stund för trots allt så har jag min sjukgymnast bevingade ord i skallen;
-"Harrine, det är viktigt att INTE jobba på beting utan ta micropauser INNAN du får ont"
vet ni vad; igår tog jag #micro-pauser# hela dan hihihihihi

Todeloo ses snart!
Ine

RSS 2.0